Ben je op zoek naar de perfecte partner? Dan moet ik je helaas uit de droom helpen. Deze bestaat namelijk niet. Dat klinkt hard? Ja en nee. Het is vooral duidelijk en belangrijk dat je een realistisch beeld hebt van een partner.

We zijn vanaf onze tienerjaren al bezig met de liefde en de zoektocht naar een liefdespartner. De perfecte wederhelft, diegene die je op alle vlakken gelukkig zal maken.
De meeste mensen ervaren al op jonge leeftijd hartzeer door een verbroken relatie. Diegene bleek toch geen goede match te zijn of werd verliefd op een ander.

Na het likken van je wonden, ga je vervolgens verder in jouw zoektocht naar die perfecte partner. Vind je diegene, dan gaan alle remmen los! Je verliest jezelf in de ander, wordt hoteldebotel verliefd en je voelt je gelukkiger dan ooit. Maar dan, na een aantal maanden of zelfs jaren, ontdek je de eerste scheurtjes in je relatie. Deze kunnen leiden tot grote scheuren. Je merkt dat je niet meer communiceert met elkaar, omdat je uit elkaar bent gegroeid. Of je merkt dat je eigenlijk allebei anders in het leven staat en andere dingen belangrijk vindt.

Het vorige scenario kon ook anders gaan. Na je eerste relatie ben je zo verdrietig dat je je afsluit voor de liefde. Je gelooft niet meer in de perfecte partner of je wordt zo kieskeurig dat niemand voldoet aan jouw wensen en eisen. Je blijft alleen of gaat alleen vluchtige contacten aan. Je ontwikkelt bindingsangst wat eigenlijk voortkomt uit de angst om verlaten te worden. Diep van binnen voel je je eenzaam en verlang je naar die echt ware liefde.*

(*disclaimer: uiteraard zijn er andere en ook positieve scenario’s denkbaar ;))

Wie is de perfecte partner?

Door het verbinden van het woord ‘perfect’ aan een partner, schep je een niet haalbare en niet realistische verwachting van je partner. Want perfect (lees: zonder fouten) is niemand. Je partner zal minpunten hebben, net als jij. Het is beter om dit te vervangen met ideaal, de ideale partner. Ideaal voor jou.

Als je als single op zoek gaat naar jouw ideale partner, dan is het verstandig om na te denken over welke kernwaarden jij belangrijk vindt in een relatie. Welke kwaliteiten vind je daarnaast belangrijk in een partner? Vergeet daarbij niet jouw eigen rugzakje in mee te nemen. Wat zijn jouw kwaliteiten en valkuilen en wat heb jij daarin nodig van een partner?

Zit je in een relatie waarin lichte scheurtjes ontstaan en vraag je jezelf af of dit nog wel jouw ideale partner is? Bespreek met je partner of jullie nog op 1 lijn zitten met jullie verwachtingen. Of ben je zelf niet meer gelukkig en heeft dat zijn weerslag op jullie relatie?

In beide gevallen kan ik je helpen om bewust te worden van de onderliggende patronen, gedachten en overtuigingen.
In tegenstelling tot therapie waarbij vooral wordt gekeken naar hoe gedrag, patronen en overtuigingen zijn ontstaan, heeft coaching een oplossingsgerichte aanpak. Jij hebt alles in je om de juiste keuzes te maken op relatiegebied. Ik help je om in contact te komen met jezelf en belemmerende gedragspatronen te doorbreken, zodat je daarna volledig in je kracht komt te staan.