Mijn naam is Neela Ramlal (49).
Ik coach mensen die willen groeien en hun potentieel willen ontwikkelen op elk levensgebied.

Ik beheer inmiddels 20 jaar een datingsite voor singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie en ik organiseer single events. In de afgelopen jaren heb ik honderden singles mogen spreken en na een tijd kon ik de rode draad zien in de verhalen: verbinding met een ander maken en de rol van de verbinding met jezelf. Zowel singles als mensen in een moeizame relatie benoemden de uitdagingen: dat het zo lastig is om aan de verwachtingen van de ander te voldoen, problemen met communiceren, de eigen grenzen niet kunnen aangeven, jezelf kwijtraken in een relatie en meer.

De kwaliteit van je relaties bepaalt de kwaliteit van je leven. Je relaties en jouw leven is een afspiegeling van wat er in jou omgaat. Dit statement kan wat weerstand veroorzaken, omdat je nu wordt gevraagd om niet te kijken naar de ander, maar naar jezelf. Ik geloof dat geluk begint bij jezelf. Je kunt geluk en voldoening krijgen uit externe bronnen, maar als het van binnen niet goed zit, dan is dat geluk altijd maar van tijdelijke duur. Je gaat steeds weer op zoek naar ’the next best thing’. Als je de focus echter verschuift naar jouw persoonlijke ontwikkeling en het werken aan je innerlijk geluk, dan is datgene wat je van buitenaf ontvangt een aanvulling en geen invulling.
Door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling krijg je meer zelfinzicht en een betere relatie met jezelf. Je kunt een betere partnerkeuze maken en een betere partner zijn in je relatie. Werk aan kwaliteit van de relatie met jezelf en zie hoe de relaties om je heen op een positieve manier veranderen.

Gelukkig zien steeds meer mensen het belang van persoonlijke ontwikkeling in en wil men hier graag in investeren. Het is belangrijk om te weten wie je bent en wat je wilt in het leven. Het is ook belangrijk om te weten welke patronen je tegenhouden om het beste uit je leven te halen. Op welke gebieden kun je jezelf nog ontwikkelen? Coaching helpt je hierbij.

Mijn achtergrond

Ik heb de studie Bedrijfskunde afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Psychologie en alles wat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling, heeft me altijd aangetrokken. Maar naast de wetenschap, haal ik ook veel inspiratie uit de Oosterse filosofieën.
Ik leef vanuit de gedachte, dat connectie met anderen en authenticiteit een basisbehoefte is van de mens. Authentiek jezelf kunnen zijn, houdt in dat je in verbinding staat met jezelf. Vanuit deze staat in connectie staan met anderen, bepaalt de kwaliteit van jouw relaties.

Mensen om mij heen omschrijven mij als iemand die empatisch is en goed kan luisteren zonder oordeel. Ik ben analytisch ingesteld en kan snel tot de kern van wat er speelt, komen. Ik merkte dat bij mij de wens steeds sterker werd om mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei en besloot om de stap te zetten in een nieuwe richting.
Ik heb in 2018 de Coachopleiding (ICM) afgerond en ben EQA (European Quality Award)-practitioner coach (NOBCO EQA & STIR geaccrediteerd diploma). Ik sta ingeschreven in het STIR register als Erkend Coach. In december 2023 heb ik de Mindfulness trainersopleiding (Seetrue Opleidingen) afgerond en ben een gecertificeerde Mindfulness trainer (MBSR/MBCT).

Thema’s

Persoonlijke ontwikkeling
Investeren in jezelf door het beste uit jezelf te halen en uit je comfortzone te durven stappen. Ik help je bewust te worden van je eigen denkpatronen, overtuigingen, emoties en gedragingen. Deze zijn vaak overgenomen en ontstaan in de kindertijd en kunnen je groei nu als volwassene in de weg staan.
Je krijgt in dit coachtraject nieuwe inzichten en perspectieven, waardoor je beter in staat bent om obstakels te overwinnen en je doelen te bereiken. Zelfliefde is hierbij ook een groot thema. Ben je heel streng voor jezelf, heb je weinig zelfvertrouwen, heb je vaak conflicten met anderen, kun je geen grenzen aangeven, zit je vast en kun je geen keuzes maken? Je leert anders naar jezelf te kijken, met meer empathie en liefde. Je eigenwaarde verbetert en je ontwikkelt vaardigheden om een beter relatie met jezelf te onderhouden.

Relatie
Tijdens dit coachtraject identificeren we de problemen en patronen die je relatie beïnvloeden. Ook hierbij geldt dat de relatie die je met jezelf hebt invloed heeft op de relatie met je partner. In een relatie worden onopgeloste wonden uit het verleden getriggerd bij zowel jezelf als je partner.
Je leert je communicatievaardigheden te verbeteren, om met conflicten om te gaan en om jouw behoeften beter over te brengen. We identificeren ook belemmeringen voor jouw persoonlijke groei, los van je partner. We nemen stappen in het bevorderen van jouw persoonlijke ontwikkeling. Je eigenwaarde verbetert en je bent beter in staat jouw relatie te verbeteren.

Dating
Tijdens dit coachtraject identificeren we de belemmeringen die je kunnen weerhouden van het vinden van liefde en het ontwikkelen van succesvolle relaties. We onderzoeken wat jouw beperkende overtuigingen zijn over de liefde en over jezelf als mens. De basis is de relatie met jezelf. Dit inzicht kan leiden tot het ontwikkelen van de vaardigheden en het zelfbewustzijn dat nodig is om gezonde, duurzame en bevredigende relaties op te bouwen.

Mijn aanpak is onderzoekend, intuïtief, empathisch maar ook doelgericht, transformatief en inspirerend. Ik zet tools uit zowel de Westerse psychologie als de Oosterse filosofie in tijdens coaching. Na het coachtraject heb je meer zelfinzicht. Je hebt de juiste tools tot je beschikking die je helpen op elk levensgebied, dus ook in je relatie.

Ik maak graag kennis met je! In een intakegesprek bespreken we jouw vraag en wat je hoopt te bereiken met coaching. Ik geef je aan wat je van mij kunt verwachten. Je kunt daarna zelf beslissen of je het coachtraject wil aangaan.