Ik ben Neela Ramlal.
Ik coach mensen die willen groeien en hun potentieel willen ontwikkelen op elk levensgebied. Ik run inmiddels 20 jaar een datingsite voor singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie en ik organiseer single events.

In de afgelopen periode heb ik honderden singles mogen spreken en na een tijd kon ik de rode draad zien in de verhalen: verbinding met een ander maken en de rol van de verbinding met jezelf. Zowel singles als mensen in een moeizame relatie benoemden de uitdagingen: dat het zo lastig is om aan de verwachtingen van de ander te voldoen, communicatiestoornissen, je eigen grenzen niet kunnen aangeven, vertrouwensproblemen, jezelf kwijtraken in een relatie, etc.

Je relatie en jouw leven is een afspiegeling van jezelf. Deze statement kan wat weerstand veroorzaken, omdat je nu wordt gevraagd om niet te kijken naar de ander, maar naar jezelf. Ik geloof dat geluk begint bij jezelf. Hoeveel geluk en voldoening je ook zal krijgen uit externe bronnen, als het van binnen niet goed zit, dan is dat geluk altijd maar van tijdelijke duur. Je gaat steeds weer op zoek naar ’the next best thing’. Als je de focus verschuift naar jouw persoonlijke ontwikkeling en het werken aan jouw innerlijk geluk, dan is datgene wat je van buitenaf ontvangt een aanvulling en geen invulling.

Door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling krijg je meer zelfinzicht en een betere relatie met jezelf. Je kunt een betere partnerkeuze maken en een betere partner zijn in je relatie. De relatie met een ander is een afspiegeling van de relatie die je met jezelf hebt. Werk aan kwaliteit van de relatie met jezelf en zie hoe de relaties om je heen op een positieve manier veranderen.

Gelukkig zien steeds meer mensen het belang van persoonlijke ontwikkeling in en willen ze hier graag in investeren. Het is belangrijk om te weten wie je bent en wat je wilt in het leven. Het is ook belangrijk om te weten wat je tegenhoudt om jouw beste leven te leiden. Op welke gebieden kun je jezelf nog ontwikkelen? Coaching helpt je hierbij.

Ik merkte dat bij mij de wens steeds sterker werd om mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei en besloot in 2018 een opleiding tot coach te volgen. Ik heb de Coachopleiding (ICM) afgerond en ben EQA-practitioner coach (NOBCO geaccrediteerd & STIR keurmerk).

De thema’s waarbij ik je graag op coach zijn:

Persoonlijke ontwikkeling:
Investeren in jezelf door het beste uit jezelf te halen en uit je comfortzone te durven stappen. Ik help je bewust te worden van je eigen denkpatronen, overtuigingen, emoties en gedragingen. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten en perspectieven, waardoor je beter in staat bent om obstakels te overwinnen en je doelen te bereiken.

Relatie:
Identificeren en begrijpen van problemen die je relatie beïnvloeden. Het verbeteren van je communicatievaardigheden, effectief leren om met conflicten om te gaan, je begeleiden bij het opbouwen van vertrouwen. Maar ook identificeren van belemmeringen voor jouw persoonlijke groei en het bevorderen van jouw persoonlijke ontwikkeling. Je eigenwaarde verbetert en je bent beter in staat jouw relatie te verbeteren.

Dating:
Identificeren en overwinnen van belemmeringen die je kunnen weerhouden van het vinden van liefde en het ontwikkelen van succesvolle relaties. Dit kan leiden tot het ontwikkelen van de vaardigheden en het zelfbewustzijn dat nodig is om gezonde, duurzame en bevredigende relaties op te bouwen.

Verbinding maken met jezelf:
Investeren in jezelf begint bij zelfliefde en daardoor je eigen kracht te (her)ontdekken. Je leert jezelf beter kennen. Hoe vaak spreekt jouw kritische ik, ben je heel streng voor jezelf. Je leert een ander verhaal te vertellen aan jezelf. Je leert met empathie naar jezelf te kijken.

Mijn aanpak is onderzoekend, intuïtief, empathisch maar ook doelgericht en inspirerend. Ik zet tools uit zowel de Westerse psychologie als de Oosterse filosofie in tijdens coaching.

Na het coachtraject heb je meer zelfinzicht. Je hebt de juiste tools tot je beschikking die je helpen op elk levensgebied, dus ook in je relatie.

Ik maak graag kennis met je! In een intakegesprek hoor ik graag van je waar je coaching voor wil hebben en wat je hoopt te bereiken met coaching. Ik geef je aan wat je van mij kunt verwachten. Je kunt daarna je beslissen of je het coachtraject wil aangaan.