Geen categorie

Doelen behalen

Dat wat jouw brein kan bedenken en geloven, kun je ook bereiken!

Het bedenken van doelen is vaak niet lastig. We schrijven onze planner makkelijk vol met doelen, subdoelen en actiepunten.

Geloven dat we deze doelen ook daadwerkelijk kunnen bereiken, is vaak wat lastiger.
Dit komt doordat we in ons onderbewuste negatieve gedachten meedragen over onszelf. Deze negatieve gedachten komen voort uit overtuigingen die we hebben overgehouden aan onze ervaringen.

Als jouw (onbewuste) overtuiging bijvoorbeeld is dat succes niet is weggelegd voor je of dat je harder moet werken dan anderen om je doelen te behalen, dan zal je jezelf zonder dat je daar perse bewust van bent saboteren. Als het doel vervolgens niet is bereikt, dan denk je zie je nou wel, ik ben het succes niet waard, succes is niet voor mij weggelegd. Een self fulfilling prophecy wordt dat genoemd: je krijgt wat je denkt en verwacht.

Negatieve overtuigingen en gedachten weerhouden ons om onze doelen te bereiken. We saboteren onszelf zonder dat we dat door hebben. Maar het kan ook anders.

In een coachtraject help ik je om de negatieve gedachten uit te dagen. Je krijgt meer inzicht in jouw innerlijke dialoog en op welke manier jij jezelf saboteert. Je leert helpende gedachten te stimuleren, met mildheid naar jezelf te kijken en te ontdekken waar jouw kracht ligt.

Dit traject is ontzettend leerzaam en helpt je jouw doelen makkelijker te bereiken.

Neela

Neela is coach bij samenmetjou.nl. Vanuit haar liefde voor het coachingsvak en de combinatie van de Westerse psychologie en Oosterse filosofie, is samenmetjou.nl ontstaan. Zij schrijft artikelen op samenmetjou.nl met het doel om meer inzicht te creëren bij mensen, welke hen zal helpen om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen en te groeien.