Dat wat jouw brein kan bedenken en geloven, kun je ook bereiken!

Doelen kunnen groot of klein zijn. Het bedenken van doelen is voor velen niet heel lastig. Een groot doel kan bijvoorbeeld zijn: fitter worden. Om dit doel te bereiken is het fijner om dit grote doel op te delen in subdoelen. Vervolgens is het belangrijk dat je in actie komt. Een planner helpt om je doelen, subdoelen en actiepunten op te schrijven. Dit zorgt voor meer rust in je hoofd en rekent af met stress over wat je nog allemaal moet doen.

Onbewuste blokkades

Geloven dat we deze doelen ook daadwerkelijk kunnen bereiken, is vaak wat lastiger.
Dit komt doordat we in ons onderbewuste negatieve gedachten meedragen over onszelf. Deze negatieve gedachten komen voort uit overtuigingen die we hebben overgehouden aan onze ervaringen.

Als jouw (onbewuste) overtuiging bijvoorbeeld is dat succes niet is weggelegd voor je of dat je harder moet werken dan anderen om je doelen te behalen, dan zal je jezelf zonder dat je daar perse bewust van bent saboteren. Als het doel vervolgens niet is bereikt, dan denk je zie je nou wel, ik ben het succes niet waard, succes is niet voor mij weggelegd. Een self fulfilling prophecy wordt dat genoemd: je krijgt wat je denkt en verwacht.

Negatieve overtuigingen en gedachten weerhouden ons om onze doelen te bereiken. We saboteren onszelf zonder dat we dat door hebben. Maar het kan ook anders.

In een coachtraject help ik je om de negatieve gedachten uit te dagen. Je krijgt meer inzicht in jouw innerlijke dialoog en op welke manier jij jezelf saboteert. Je leert helpende gedachten te stimuleren, met mildheid naar jezelf te kijken en te ontdekken waar jouw kracht ligt.

Dit traject is ontzettend leerzaam en helpt je jouw doelen makkelijker te bereiken.