Een van de dingen die het leven waardevol maakt is de verbinding met onze partner. Als je een goede verbinding hebt met je partner, dan voel je je veilig om jouw behoeften uit te spreken. In een goede relatie voelen we ons gesteund door onze partner, waardoor we het gevoel hebben alles uit onszelf te kunnen halen en de beste versie van onszelf kunnen worden.

Helaas zijn er veel stellen die te kampen hebben met relatieproblemen, zoals communicatieproblemen, eenzaamheid in de relatie, weinig tot geen intimiteit, jaloezie, vertrouwensproblemen. Wanneer er geen oplossingen meer gevonden worden en partners zich afzonderen van elkaar, dan lijkt scheiden nog de enige optie. Relatietherapie of relatiecoaching kan dan de laatste redmiddel zijn. Maar waarom wachten totdat het te laat is? Relatie coaching helpt je helder te krijgen wat er precies speelt in je relatie en wat jij eraan kunt doen.

Wat is het verschil tussen relatietherapie en relatiecoaching?

Relatietherapie wordt gedaan door een therapeut en relatiecoaching wordt gedaan door een coach. Allebei zijn vakmensen die hebben gestudeerd voor het vak psychotherapie of het vak coaching. Een therapeut pakt voornamelijk het probleem aan en een coach werkt meer doelgericht. Natuurlijk heeft de coach ook aandacht voor waar het probleem vandaan zou kunnen komen, maar belangrijker is hoe het doel (bijvoorbeeld beter communiceren) kan worden bereikt. Er zijn echter veel raakvlakken tussen relatietherapie en relatiecoaching en als coach heb ik veel affiniteit met de hechtingstheorie. Jouw hechtingsstijl bepaalt de kwaliteit van jouw relatie(s).

Wat bereik je met relatie coaching?

  • Je krijgt inzicht in jouw patronen, negatieve gedachten en overtuigingen en leert deze te vervangen met helpende gedachten.
  • Je krijgt inzicht in jouw hechtingsstijl (bindingsangst, verlatingsangst) en krijgt tools mee om hiermee om te gaan.
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen, zodat je een realistischer beeld krijgt van jouw rol als partner.
  • Je krijgt een duidelijker beeld van wat je belangrijk vindt in een relatie en wat je wenst in een partner.
  • Je leert beter communiceren met je partner.
  • Je leert beter jouw grenzen te stellen.

Voor wie?

Zit je in een relatie en herken je jezelf in het volgende:

  • Jij en je partner zijn tegenpolen van elkaar, waardoor er veel strijd is tussen jullie. De relatie kost heel veel energie en levert weinig energie op.
  • Je kunt geen connectie meer krijgen met je partner. Je hebt het idee dat jij alleen moeite doet om de relatie in stand te houden.
  • Je twijfelt of je partner de ware is voor jou. Jullie hebben het goed samen, maar je mist steeds vaker bepaalde dingen die je niet krijgt bij je partner.
  • Je merkt dat jij en/of je partner is veranderd, de relatie is niet meer wat het was. Je weet niet hoe jullie de relatie naar een ander niveau kunnen tillen.

Als je in een relatie zit waar het niet meer zo lekker loopt, dan kun je zelf ook vastlopen. Passen we nog bij elkaar, hoe kunnen we het vertrouwen weer herstellen nadat hij/zij is vreemdgegaan, ik irriteer me aan mijn partner, mijn partner steunt mij niet in mijn doelen, hoe geef ik mijn grenzen aan bij mijn partner, etc.

In deze situaties is het fijn om iemand te hebben met wie je hierover kunt praten. Je kunt bij familie en vrienden hiervoor terecht of er alleen doorheen willen gaan.
Maar vaak helpt het om te praten met iemand die objectief jouw verhaal kan aanhoren.
Daar komt een coach bij kijken.

Een coach helpt je daarnaast, door gerichte vragen te stellen, zelf jouw antwoorden te vinden. Je krijgt inzicht in de situatie en in jezelf. Samen met je coach stel je gerichte doelen op, waar je aan gaat werken tijdens het coachtraject. Je krijgt handvatten mee om met lastige situaties om te gaan.

Jouw coach is een vertrouwenspersoon en alles wat wordt besproken blijft tussen jullie. Ik doe overigens niet aan relatiecoaching voor stellen. De coaching is gericht op jou en jouw groei om de beste versie van jezelf te worden. Dit heeft direct invloed op jouw relatie.

Tarieven coaching

In een intakegesprek hoor ik graag van je waar je tegenaan loopt en waar je coaching bij wil hebben.
Je kunt bij mij terecht voor een online coachgesprek of een persoonlijk coachgesprek. Afhankelijk van jouw situatie kan ik je een inschatting geven van het aantal gesprekken dat nodig zal zijn. Over het algemeen bestaat een coachtraject uit 5 a 6 coachgesprekken.

Intakegesprek: gratis (half uur)
Persoonlijk of online coachgesprek: 95 euro (per uur incl btw)


Wil je weten wie ik ben en wat je van mij als coach kunt verwachten? Lees hier dan verder.