Om te groeien als mens, is het belangrijk dat je een growth mindset ontwikkelt. Een growth mindset houdt in dat je capaciteiten en intelligentie niet vaststaan, maar eerder ontwikkeld en verbeterd kunnen worden door inzet, leren en doorzettingsvermogen.

Mensen met een growth mindset zijn bereid om nieuwe dingen te leren en uitdagingen aan te gaan. Ze zien fouten en tegenslagen als kansen om te groeien. Ze geven niet snel op als iets moeilijk wordt, omdat ze begrijpen dat inspanning en volharding nodig zijn om vaardigheden te ontwikkelen.
In plaats van fouten te vermijden of te verbergen, omarmen mensen met een growth mindset ze als kansen om te leren en te verbeteren. Ze zijn bereid om constructieve kritiek te ontvangen en te gebruiken om hun prestaties te verbeteren. Ze geloven dat hun intelligentie en vaardigheden niet vastliggen, maar dat ze kunnen groeien en zich ontwikkelen met inzet en toewijding.

Het ontwikkelen van een growth mindset kan je helpen om veerkrachtiger te worden, je zelfvertrouwen te vergroten en beter om te gaan met uitdagingen en tegenslagen. Het kan ook leiden tot een grotere bereidheid om uitdagingen aan te gaan en ambitieuze doelen na te streven, waar je normaal gesproken er liever voor kiest om in je comfortzone blijven.

Coaching Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens dit traject onderzoeken we samen welke belemmerende overtuigingen en gedragspatronen je op dit moment in de weg staan om je beste leven te leiden. Ik begeleid je bij het aannemen van een meer groeigerichte benadering van het leven.

Wat je uit dit coachtraject haalt:

 • Bewustwording van je mindset.
  Allereerst bepalen we samen wat jouw huidige mindset is, heb je meer een fixed mindset of een growth mindset en hoe beïnvloedt deze mindset je gedrag en beslissingen.
 • Ombuigen van belemmerende overtuigingen.
  We onderzoeken samen welke belemmerende overtuigingen jouw persoonlijke groei tegenhouden. Dit kunnen gedachten zijn zoals “Ik ben niet goed genoeg” of “Ik zal toch nooit veranderen.” Hierna help ik je bij het herformuleren ervan in meer groei-gerichte overtuigingen. Bijvoorbeeld, van “Ik ben niet goed genoeg” naar “Ik kan leren en groeien als ik me inzet.”
 • Doelen stellen en actieplannen maken.
  Ik help je bij het formuleren van duidelijke doelen voor persoonlijke ontwikkeling. Het stellen van doelen en het maken van actieplannen om die doelen te bereiken, is een belangrijk onderdeel van het ontwikkelen van een growth mindset.
 • Omgaan met tegenslagen.
  Ik begeleid je bij het ontwikkelen van veerkracht en het leren omgaan met tegenslagen en mislukkingen op een manier die bevorderlijk is voor groei. Dit omvat het leren van fouten en het vinden van manieren om verder te gaan.
 • Feedback accepteren en gebruiken.
  Je leert om constructieve feedback te accepteren en deze feedback te gebruiken als een kans om te groeien en te verbeteren.
 • Zelfcompassie.
  Een belangrijk onderdeel van een growth mindset is zelfcompassie. Ik help je om vriendelijker en geduldiger met jezelf om te gaan, vooral als je fouten maakt of tegen uitdagingen aanloopt.
 • Regelmatige begeleiding en ondersteuning.
  Dit traject is meestal een doorlopend proces waarbij je regelmatig met mij in gesprek gaat om je voortgang te bespreken, nieuwe doelen te stellen en obstakels te overwinnen.

Voor wie?

Coaching Persoonlijke ontwikkeling is geschikt en raadzaam voor mensen die merken dat ze vastzitten in hun leven of in hun manier van denken en graag verder willen in hun leven.
Het ontwikkelen van een growth mindset vereist tijd en inzet, maar met de juiste begeleiding en coaching kun je leren om meer open te staan voor groei, uitdagingen aan te gaan en je potentieel te benutten.

Vraag hier een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan!

 

 

 

Een coach als Neela, wil ik iedereen aanraden. Heel drempel verlagend, en een echt “warme deken“ gevoel. Ik heb er lang over gedaan om de stap naar een coach te maken. Nu met deze ervaring heb ik spijt, de stap niet eerder te hebben gezet. Veel fijne gesprekken, appjes en mails... Maar ook oefeningen (waaronder ademhalingsoefeningen) hebben mij gebracht, daarwaar ik nu sta in het leven. Samen met Neela ga je het gesprek aan, bespreek je waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven, en stel je doelen waar je aan wilt werken. In het begin was ik misschien afwachtend, maar als snel merkte ik, dat ik mezelf steeds meer openstelde, en uitkeek naar onze 2 wekelijkse gesprekken. Kortom een Aanrader voor iedereen! Heel erg bedankt lieve Neela, dat jij mij hebt gebracht, tot waar ik nu ben.