Relaties en daten

Een van de dingen wat het leven waardevol maakt is de verbinding met onze partner. Zit je in een moeizame en/of slechte relatie, dan kun je daar ongelukkig van worden. En als je ongelukkig bent, dan zie je dit terug in je werk en in hoe jij in het leven staat.
Gaat de relatie echter wel goed, dan voelen we ons gelukkig en versterkt dit gevoel ons zelfvertrouwen en zin in het leven. We voelen ons gesteund door onze partner, waardoor we het gevoel hebben alles uit onszelf te kunnen halen en de beste versie van onszelf kunnen worden.

Heb je geen relatie, dan kan er een wens bestaan om de juiste partner te ontmoeten. Als single kun je prima gelukkig zijn en je leven zo inrichten dat je die verbinding met een partner niet mist. Komt er iemand op je pad, dan sta je ervoor open en dat kun je de liefde ook een kans geven.
Je kunt echter ‘happy’ single zijn, maar geen nieuwe relatie durven aan te gaan uit angst voor verlating of uit angst om je te binden. Of het lukt je niet om een ‘happy’ single te zijn, omdat je je zonder partner ongelukkig voelt. Je kunt geen geluk in jezelf vinden, omdat je gelooft dat het geluk er pas is samen met een partner.

Geluk

Ik geloof dat geluk bij jezelf begint. Je dient eerst zelf gelukkig te zijn, alvorens je gelukkig kunt zijn met een ander. Als je gelooft dat je pas gelukkig bent als je een partner hebt, dan heb je het helaas mis. Ben je single, dan is er voor jou een mooie kans om eerst te werken aan je eigen geluksgevoel alvorens je jouw toekomstige partner ontmoet.

Dit geldt ook als je in een relatie zit. Als je verwacht dat jouw partner jou gelukkig moet maken, dan zal je niet alleen teleurgesteld worden, je legt dan ook een hele zware verantwoordelijkheid neer bij je partner.

Waarom coaching?

Ben je (happy) single en herken je jezelf in het volgende:

 • Je durft geen nieuwe relatie aan te gaan.
 • Het lukt je niet om de juiste partner te ontmoeten.
 • Je treft steeds dezelfde types waarvan je weet dat die verkeerd voor je zijn.
 • Je voelt je te onzeker om te daten.

Zit je in een moeizame relatie en herken je jezelf in het volgende:

 • De karakters van jou en je partner botsen heel erg met elkaar, waardoor er veel strijd is tussen jullie. De relatie kost heel veel energie en levert weinig energie op.
 • Je kunt geen connectie meer krijgen met je partner. Je hebt het idee dat jij alleen moeite doet om de relatie in stand te houden.
 • Je twijfelt of je partner de ware is voor jou. Jullie hebben het goed samen, maar je mist steeds vaker bepaalde dingen die je niet krijgt bij je partner.
 • Je voelt je niet meer gelukkig in je relatie. Je kunt echter niet goed benoemen waarom niet.

In deze situaties is het fijn om iemand te hebben met wie je hierover kunt praten. Je kunt bij familie en vrienden hiervoor terecht of er alleen doorheen willen gaan.
Maar vaak helpt het om te praten met iemand die objectief jouw verhaal kan aanhoren.
Daar komt een coach bij kijken.

Een coach helpt je daarnaast, door gerichte vragen te stellen, zelf jouw antwoorden te vinden. Je krijgt inzicht in de situatie en in jezelf. Samen met je coach stel je gerichte doelen op, waar je aan gaat werken tijdens het coachtraject. Je krijgt handvatten mee om met lastige situaties om te gaan.

Jouw coach is een vertrouwenspersoon en alles wat wordt besproken blijft tussen jullie.
Wil je weten wie ik ben en wat je van mij als coach kunt verwachten? Lees hier dan verder.

Wat bereik je met coaching?

 • Je krijgt inzicht in jouw hechtingsstijl (bindingsangst, verlatingsangst) en krijgt tools mee om hiermee om te gaan.
 • Je krijgt inzicht in wat je te bieden hebt als partner (je bent zelfverzekerder en hebt een goed besef van jouw eigenwaarde).
 • Je krijgt inzicht in wat je wilt in een relatie en wat je wenst in een partner (kernwaarden).
 • Je krijgt inzicht in jouw valkuilen in je (vorige) relatie(s) en herkent deze sneller (ook tijdens het daten).
 • Je krijgt datingtips mee en je leert hoe je jezelf beter kunt presenteren tijdens het eerste contact.